Update persoonskaarten Juni 2024

Beste lezers,

Het is tijd voor onze eerste maandelijkse update! In de afgelopen maand heb ik veel tijd doorgebracht met het verwerken van alle informatie uit de diverse archieven en online databases en niet te vergeten de prachtige bijdrage van Dini Kuijer. Hieronder vind je een samenvatting van de meest interessante ontdekkingen en de nieuwe persoonskaarten die ik heb toegevoegd aan onze collectie.

Parenteel Kuijer

Vorige week ging hij eindelijk online: de Parenteel van de familie Kuijer. In deze parenteel vind je een groot deel van de voorouders van Meeuwes Kuijer en zijn nakomelingen. Op de overzichtspagina vindt je alle namen per generatie gesorteerd. De oudst bekende persoon staat uiteraard bovenaan, want dat is voor deze parenteel de stamvader.

Nieuwe Persoonskaarten

De toevoeging van de parenteel Kuijer aan deze website heeft uiteraard de nodige gevolgen bij de persoonskaarten. Op dit moment zijn er 5 nieuwe kaarten bijgekomen. Al deze personen hebben een korte omschrijving gekregen waarin hun geboorte, doop, huwelijken en overlijden wordt vermeld. Ook hebben persoonskaarten een korte tijdlijn meegekregen met de bekende feiten.

Barteld Hendriks Kuijer (1783-1860)
Barteld Hendriks Kuijer is de zoon van Hendrik Claas en Geessijn Bartels. Hij is een van de voorouders van Meeuwes Kuijer en staat daarom op de parenteel Kuijer.

Harm Hendriks (1813-)
Harm Hendriks is wellicht geen directe voorouder van Meeuwes Kuijer, maar als zoon van Barteld Hendriks Kuijer heeft hij ook een plekje veroverd op de parenteel en dus zijn eigen persoonskaart.

Hendrik Claas (1750-)
Hendrik Claas is de oudste bekende voorouder van Meeuwes Kuijer en daarmee de stamvader van de parenteel Kuijer. Hij kreeg samen met Geessijn Bartels acht kinderen.

Hendrik Kuijer (1817-1893)
Hendrik Kuijer is een zoon van Barteld Hendriks Kuijer. Hij is geen voorouder van Meeuwes Kuijer, maar net als zijn andere broers heeft hij een plekje veroverd in de parenteel Kuijer als nakomeling van Hendrik Claas.

Meeuwis Bartelds Kuijer (1820-1860)
Meeuwis Bartelds Kuijer is niet te verwarren met zijn naamgenoot en nakomeling Meeuwes Kuijer. Hij is als voorouder van Meeuwes Kuijer ook onderdeel van de parenteel Kuijer. Meeuwis Bartelds Kuijer werd ook Meuwes Kuijer, Meewis Kuijer en Meuwis Kuijer genoemd. Om verwarring te voorkomen Meeuwis Bartelds Kuijer gebruikt.

Bronvermelding

Nieuw op de persoonskaarten is de bronvermelding. De bronvermelding is vernieuwd en springt hierdoor veel meer in het oog. Bij ieder feit is een voetnoot1 geplaatst. Wanneer je op dit kleine getal klikt verspringt de pagina naar de lijst onderaan. Hier zie je alle voetnoten. Omdat een voetnoot maar een keer gebruikt mag worden is het mogelijk dat bronnen worden herhaald. Bij de herhaling wordt een ingekorte verwijzing naar de bron gegeven.

Updates

Uiteraard zijn er ook updates geweest aan al bestaande kaarten. Deze lijst gelukkig niet zo lang als de lijst nieuwe kaarten, maar er is een update geweest bij de volgende personen.

Johanna Everdina Kuijer

Meeuwes Kuijer (1886-1981)
Op de persoonskaart van Meeuwes Kuijer is er een uitgebreidere persoonsbeschrijving opgenomen met bronvermeldingen.

Oproep aan Lezers:

Ik nodig jullie uit om deel te nemen aan het onderzoek! Heb je zelf nog documenten, foto’s of verhalen die kunnen bijdragen aan onze familiegeschiedenis? Stuur ze naar mij, zodat we samen onze stamboom verder kunnen aanvullen.

Daarnaast zou ik graag jullie mening willen horen over welke tak van de familie ik de volgende keer moet onderzoeken. Laat je stem achter in de poll op de familie facebookgroep en help mee om de ontdekkingen te sturen.

Dank je wel voor je aandacht en steun. Ik kijk uit naar een nieuwe maand vol ontdekkingen en verhalen!

Met vriendelijke groet,
Rianne Klok

  1. Voorbeeld van een voetnoot, klik op het gele pijltje om terug te gaan naar de locatie in de tekst. ↩︎
Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten, updates en leuke weetjes? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×