update persoonskaarten Juli 2024

Lieve lezers,

Ondanks het warme weer ben ik doorgegaan met het onderzoek naar de stamboom. Helaas had ik geen tijd en energie om een stukje te rijden, maar de koelte van de archieven lokte enorm! Gelukkig kon ik nog genoeg delen van de laatst bezoek en andere stukken die ik inmiddels heb verzameld.

Zo schreef ik over de handtekeningen van Roelof Klok en Johanna Everdina, keken we naar de brief van Harm Klok en ontdekte we de Akte van Bekendheid van Johanna Geertuida Scholtz en wie haar getuigen waren.

Update augustus 2024

Hallo lieve lezers, Deze maand was het erg warm en daardoor ging niet alleen het normale leven in een lager tempo, maar ook het onderzoekstempo. Daarom is het hoog tijd…

Doorgaan met lezen

Nieuwe persoonskaarten

Naast de blogberichten ging ik ook door met het maken van de persoonskaarten. Op mijn laptop en in mijn kast heb ik al heel veel informatie verzameld, maar die heb ik hier nog niet met jullie gedeeld. Maar dat wil ik uiteraard wel graag. Afgelopen maand kwamen de volgende personen online:

Albert Visscher (1819-1886) is de vader van  de zusjes Visscher. Beide dames zijn (na elkaar) met Hindrik Feikens Klok getrouwd.

Hindrik Feikens Klok (1844-1926) was vader van 12 kinderen uit twee huwelijken. Hij is een direct voorouder in de Klok-lijn.

Jan Hendriks Klok (1802-1858) is de voorouder die de familie Klok naar Drenthe bracht vanuit Groningen. Hij trouwt daar met Johanna Geertruida Scholtz.

Johanna Geertruida Scholtz (1810-1893) was niet bekend bij haar huwelijk in de registers van de burgerlijke stand. Daarom moest ze een akte van Bekendheid overleggen.

Updates

Deze maand heb ik geen persoonspagina’s bijgewerkt. Dit betekent echter niet dat er geen nieuwe informatie via een blogbericht is gepubliceerd. Kijk daarom onder het kopje verhalen of het kopje bronnen van je favoriete voorouder om te zien of er iets nieuws bij is gekomen.

Vraag aan de lezers

Ik schrijf over veel onderwerpen en achter de schermen kom ik nog veel meer informatie tegen. Maar wat zouden jullie als lezers graag willen weten? Je krijgt maar een stem deze keer, dus maak een mooie keuze. Dan weet ik waar ik de komende tijd mijn onderzoek op ga focussen.

Maar niet getreurd hoor. Ik zit voorlopig nog niet zonder inspiratie om berichten voor jullie te schrijven. Dus ook de komende maand komt er nog genoeg!

Met vriendelijke groet,
Rianne

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten, updates en leuke weetjes? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×