Klok of Kuijer

Klok of Kuijer

Eerder schreef ik over de reünie van dit jaar. Daar kreeg ik een tweetal foto’s. Deze foto’s had ik nog niet eerder gezien en vertellen ook een mooi verhaal over de familie. Alleen nu is de vraag: welke familienaam moet ik eraan hangen? Maar laten we eerst de foto’s bekijken.

Klok of Kuijer, de beide ouderparen op de trouwdag van Roelof Klok en Johanna Everdina Kuijer.

De ouders van een bruidspaar

Deze foto is genomen tijdens het huwelijk van Roelof Klok en Johanna Everdina Kuijer op 31 juni 1952. Hij lijkt genomen te zijn voor het toenmalige gemeentehuis van Avereest. Deze locatie onderzocht ik in dit blogbericht en op deze foto zie ik vergelijkbare elementen en het juiste huisnummer.

Op de foto staan de ouders van het kersverse echtpaar: Geertien Mulder, Harm Klok, Meeuwes Kuijer en Alberdina de Lange.

Een gezin Kuijer met twee “Klokjes”

Deze tweede foto toont een wat jongere Meeuwes Kuijer en Alberdina de Lange. Achter hen staan hun kinderen: An, Derk, Jo, Bets, Ab en Grietje.

Het is mij niet bekend wanneer deze foto is genomen. Gezien de leeftijd van de personen op de foto is deze foto genomen voor het huwelijk, dus voor 1952.

Hoe kom ik aan deze foto’s?

Beide foto’s kreeg ik van Dini Kuijer tijdens de reünie 2023. Tijdens de reünie heb ik gelijk de namen gevraagd, want ik moet bekennen dat ik mijn oma Jo amper herkende. De andere namen heb ik in het verleden wel gehoord, zoals tante Bets en tante An. Toen zeiden ze mij niet zo veel, alleen dat het ergens in de verte familie was.

Vervolg

Sinds dat ik bezig ben met mijn onderzoek heb ik bij iedere naam ik die hoor de vraag: Hoe is het familie? Inmiddels kan ik veel familieleden van de familie Klok plaatsen. Van de familie Kuijer is dit nog een stuk minderen. Ik weet inmiddels dat het alle broers en zussen en de ouders van mijn oma Jo zijn. Wie het precies zijn en wat hun verhaal zijn weet ik niet. Nog niet. Want ik ga ze ook op mijn onderzoekslijstje zetten, onder de andere onderzoeksvragen. Een feitje weet ik al wel: twee van de Kuijers trouwende met een Klok. Dus voor beide foto’s kan ik al een antwoord geven op de vraag: Klok of Kuijer? Het is namelijk allebei!

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe berichten, updates en leuke weetjes? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

×